Месец

април 2020

Соопштение

По повод информациите објавени од одредени медиуми, Уставниот суд на Република Северна Македонија, ја информира јавноста дека во Судот до денес нема...
Повеќе

У.бр.40/2020

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на членот 110 од Уставот на Република Северна Македонија и членот 71 од Деловникот...
Повеќе

Соопштение

По одржувањето на продолжението на Десеттата седница, судиите на Уставниот суд, одржаа работен состанок на кој ја утврдија динамиката на разгледување и...
Повеќе

Соопштение

Уставниот суд на Република Северна Македонија денес на продолжението на Десеттата седница, со мнозинство гласови одлучи да не поведе постапка за оценување...
Повеќе

Соопштение

Ве известуваме дека Десеттата седница на Уставниот суд продолжува оваа среда (15 април 2020 година) со почеток во 08.30 часот.

Соопштение

Уставниот суд на Република Северна Македонија, денес одржа седница на која единствена точка на дневниот ред беше разгледувањето на иницијативата за оценување...
Повеќе

Преглед на иницијативи за оценување на уставноста и законитоста предложени за 9-та седница на Уставниот суд на Република Северна Македонија закажана за 08.04.2020 година (среда), со почеток во 08,30 часот

I.РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОСТА И ЗАКОНИТОСТА НА: 1.Одлука за распуштање на Собранието на Република Северна Македонија („Службен весник на...
Повеќе