Месец

јануари 2020

Соопштение по повод средбата на претседателот на Уставниот суд, Сали Мурати со Амбасадорот на САД во Република Северна Македонија, Н.Е. г-ѓа Кејт Мари Брнз

На средбата одржана денес помеѓу претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати и Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во...
Повеќе

У.бр.87/2019 и У.бр.88/2019

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на член 110 од Уставот на Република Северна Македонија и член 71 од Деловникот...
Повеќе

У.бр.115/2019

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на член 110 од Уставот на Република Северна Македонија и член 71 од Деловникот...
Повеќе

Присуство на Комеморативната академија по повод 27 јануари – Меѓународниот ден на сеќавање на Холокаустот

На покана на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија, претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати, денес,...
Повеќе

Средба на Претседателот на Уставниот суд, Сали Мурати, со Амбасадорот на САД во Република Северна Македонија, Н.Е. г-ѓа Кејт Мари Брнз

Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати, на 28 јануари 2020 година (вторник) ќе одржи средба со Н.Е. г-ѓа...
Повеќе

У.бр.76/2019

Уставниот суд на Република Македонија, врз основа на член 110 од Уставот на Република Северна Македонија, член 47 алинеја 3 и член...
Повеќе

У.бр.96/2019

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на член 110 од Уставот на Република Северна Македонија и член 71 од Деловникот...
Повеќе

У.бр.79/2019

Уставниот суд на Република Северна Македонија врз основа на членот 110 од Уставот на Република Северна Македонија, член 28 алинеи 1 и...
Повеќе