Месец

ноември 2020

Консултативен он-лајн состанок со Германската фондација за меѓународно-правна соработка, регионално здружение (ИРЗ) во рамките на повеќегодишниот проект „Воведување на сеопфатна уставна жалба“

Со цел продолжување на успешната соработка со Германската фондација за меѓународна правна соработка регионално здружение (ИРЗ), на нивно барање беше одржан консултативен...
Повеќе

Соопштение

Уставниот суд, со цел да го заштити сопствениот интегритет и јавноста да биде информирана правилно, а по повод неточните и неоснованите толкувања...
Повеќе

Соопштение

Во врска со реакциите во јавноста по однос на дополнувањето на Деловникот на Уставниот суд, Судот го дава следното соопштение: – последното...
Повеќе

Соопштение

Во врска со денешните објави од повеќе медиуми по однос на последното дополнување на Деловникот на Уставниот суд, ја известуваме јавноста дека...
Повеќе

Соопштение

Закажаната XXX-та седница на Уставниот суд од 06 ноември 2020 година ќе се одржи на 18 ноември 2020 година (Среда) со почеток...
Повеќе