Ден

јануари 13, 2020

Интервју за „Слободен печат“ со претседателот на Уставниот суд, Сали Мурати

1. По средбата со евроамбасадорот Жбогар, беше истакнато дека е потребно унапредување на институционалната, буџетската и административната самостојност на Судот, како и унапредување на статусот на уставните судии....
Повеќе