Месец

мај 2021

Соопштение

Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, г. Сали Мурати, денес (27 мај 2021 година) оствари проштална средба со првиот заменик...
Повеќе

Соопштение

Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, г. Сали Мурати, денес (27 мај 2021 година) оствари проштална средба со претседателот на...
Повеќе

Соопштение

Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, г. Сали Мурати, денес (26 мај 2021 година) оствари проштална средба со министерот за...
Повеќе

Соопштение

Ја известуваме јавноста, дека на работниот состанок што се одржа денес (26.05.2021 година), за претседател на Уставниот суд на Република Северна Македонија...
Повеќе

Соопштение

Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, г. Сали Мурати, денес (25 мај 2021 година) оствари проштална средба со претседателот на...
Повеќе

Соопштение

Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, г. Сали Мурати, денес (25 мај 2021 година) оствари проштална средба со претседателот на...
Повеќе

У.бр.247/2020-1

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на членовите 110 и 112 од Уставот на Република Северна Македонија и членот 70...
Повеќе

Учество на Тркалезна маса „Уставното судство во Република Северна Македонија“ во рамките на проектот „Уставниот суд – заштитник на владеењето на правото“

Во организација на Институтот за човекови права, денес се одржа тркалезна маса во рамките на проектот „Уставниот суд – заштитник на владеењето...
Повеќе