Соопштение

Соопштение по завршена XIX-та седница на Уставниот суд

Уставниот суд денеска ја одржа деветнаесеттата седница за 2022 година на која присуствуваа сите пет судии. По расправа за предметите од денешниот дневен ред Судот одлучи да:

1.Реферат У.бр.110/2021– не поведе постапка за членот 59-б став 1 од Законот за средното образование

Подносител на иницијативата: Mустафа Салиу

2.Реферат У.бр.1/20202- предметот се одложи за некоја наредните седници, после изборот на нови судии

Подносител: Павле Трајанов

3.Реферат У.бр128/2021– ја отфрли иницијативата за оценување на членот 16 став 1 од Законот за даноците на имот

Подносител на иницијативата: Санде Пејоски