Соопштение

Учество на регионална конференција

Претседателката на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Добрила Кацарска, денес, учествуваше на регионалната онлајн конференција на уставните судови од регионот, организирана од Уставниот суд на Република Србија и германската фондација ИРЗ на тема – „Заштита на правoтo на почитување на семејниот живот во уставно-судската пракса“.

Претседателката на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Добрила Кацарска, имаше свое излагање со наслов „Заштита на правoтo на почитување на семеен живот пред Уставниот суд на Република Северна Македонија“.