Соопштенија

3 Мај
Делегација на Уставниот суд предводена од претседателката Добрила Кацарска присуствуваше на меѓународна конференција во Анкара на тема „Толкување на Уставот во заштитата на човековите права...
Повеќе
21 Апр
I. РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОСТА И ЗАКОНИТОСТА НА: Реферат У.бр.20/2022 Оспорен: Делот „20, 55 од Законот за изменување и дополнување на Законот...
Повеќе
20 Апр
Почитувани,  Уставниот суд информира дека Рефератот У.бр.4/2022 е повлечен од дневен ред за некоја од наредните седници. На почетокот на денешната седница судијата-известител побара Рефератот...
Повеќе
14 Апр
I. РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОСТА И ЗАКОНИТОСТА НА: Реферат У.бр.4/2022 Oспорен: Закон за изменување и дополнување на Законот за работните односи („Службен...
Повеќе
29 Мар
Уставниот суд на Република Северна Македонија, по одржаната X-та седница (денeска, 29 март 2022 година, 11:30 часот), ја известува јавноста дека расправајќи по точките од...
Повеќе