Соопштенија

1 Јун
Уставниот суд на Република Северна Македонија, по одржаната  седница денеска ја известува јавноста дека расправаше по четири предмети и одлучи  да: 1. Реферат У.бр.2/2022– не...
Повеќе
30 Мај
Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска денеска во Судот одржа работен состанок со претседателот на државата Стево Пендаровски, претседателот на Собранието Талат Џафери и  претседателот...
Повеќе
25 Мај
Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска денеска учествуваше на онлајн состанок на Конференцијата на европски уставни судови во која членува и Уставниот суд на Република...
Повеќе
5 Мај
Ученици од меѓународните  училишта НОВА го посетија Уставниот суд и се запознаа со работата и надлежностите на судиите. Посетата беше организирана на барање на учениците...
Повеќе