Соопштенија

29 Јан
Делегација на Уставниот суд на Република Македонија составена од претседателот на Уставниот суд д-р Трендафил Ивановски, судиите на Уставниот суд Бранко Наумоски и Игор Спировски,...
Повеќе
20 Јан
Судијата на Уставниот суд на Република Македонија г-дин Исмаил Дарлишта ќе учествува на семинар на тема Правото на заедницата и независноста на судството што ќе...
Повеќе
4 Дек
Судијата на Уставниот суд на Република Македонија Игор Спировски, на 5 и 6 декември 2008 година ќе учествува на Десетиот меѓународен конгрес на европското и...
Повеќе
24 Окт
Делегација на Уставниот суд на Република Македонија составена од претседателот на Уставниот суд на Република Македонија д-р Трендафил Ивановски и судиите на Уставниот суд Лилјана...
Повеќе
8 Окт
Собранието на Република Македонија, на седницата одржана на 7 октомври 2008 година, за судии на Уставниот суд на Република Македонија ги избра д-р Гзиме Старова...
Повеќе