Соопштенија

6 Фев
На средбата одржана денес помеѓу претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати и Амбасадорот на Унгарија во Република Северна Македонија, Н.Е. д-р...
Повеќе
5 Фев
Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати, на 6 февруари 2020 година (четврток) ќе одржи средба со Н.Е. д-р Ласло Иштван Дукс,...
Повеќе
3 Фев
Делегација на Уставниот суд на Република Северна Македонија, предводена од претседателот на Судот, Сали Мурати, судијата Јован Јосифовски и советникот Лариса Милевскa, од 29.01.2020 до...
Повеќе
29 Јан
На покана на Претседателот на Европскиот суд за човекови права, г-дин Линос-Александре Сицилианос, делегација на Уставниот суд, предводена од претседателот на Судот, Сали Мурати, судијата...
Повеќе
28 Јан
На средбата одржана денес помеѓу претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати и Амбасадорот на Соединетите Американски Држави во Република Северна Македонија,...
Повеќе
27 Јан
На покана на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија, претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати, денес, 27 јануари 2020...
Повеќе
27 Јан
Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати, на 28 јануари 2020 година (вторник) ќе одржи средба со Н.Е. г-ѓа Кејт Мари Брнз,...
Повеќе
17 Јан
На средбата одржана денес помеѓу претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати и Амбасадорот на Република Турција во Република Северна Македонија, Н.Е....
Повеќе
17 Јан
На ден 20 јануари 2020 година (понеделник), со почеток во 13.00 часот, претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати, ќе оствари средба...
Повеќе
23 Дек
Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати и судиите: Елена Гошева, Јован Јосифовски и Насер Ајдари на 21.12.2019 година, остварија средба со...
Повеќе