Соопштенија

21 Апр
На покана од Претседателот на Конгресот на локалните и регионалните власти на Советот на Европа, г.Лендер Вербек, претседателот на Уставниот суд, г. Сали Мурати, учестуваше...
Повеќе
15 Апр
Десеттата седница на Уставниот суд на Република Северна Македонија, која беше закажана да се одржи на 15 април 2021 година по завршувањето на Деветтата седница...
Повеќе
15 Апр
Ја известуваме јавноста дека расправата по сите точки од дневниот ред на Деветтата седница заврши и дека седницата е прекината после гласањето по точката во...
Повеќе
8 Апр
Ја известуваме јавноста дека деветтата (IX) седница на Судот која беше прекината на ден 25.03.2021 година, а беше презакажана за 7 април 2021 година, ќе...
Повеќе
5 Апр
Уставниот суд на Република Северна Македонија, ја известува јавноста дека Деветтата седница на Судот која требаше да продолжи на 7 април 2021 година (среда), се...
Повеќе
26 Мар
Претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, г. Сали Мурати, денес оствари работна средба со заменик министерот за правда, г. Агим Нухиу. Претседателот Мурати,...
Повеќе
25 Мар
Ја известуваме јавноста дека поради состојбата со ширењето на коронавирусот, Уставниот суд следната недела нема да одржи седница.