Судии

Никола Ивановски

Претседател
Кратка биографија Никола Ивановски е роден на 15 мај 1960 година во Скопје. По националност е Македонец. Дипломирал на Правниот факултет во Битола во 1983 година, а правосудниот испит го положил во 1985 година. Работел прво како приправник, а потоа...
Повеќе

Насер Ајдари

Судија
Роден на 10.03.1960 година во Скопје. Основно и средно образование завршил во Скопје. Дипломирал на Правниот факултет во...
Повеќе

Елена Гошева

Судија | Претседател 2013 - 2016
| Претседател 2013 – 2016 Кратка биографија Елена Гошева е родена на 02.03.1948 во Оризари, Кочани. Во 1975...
Повеќе

Јован Јосифовски

Судија
Кратка биографија Јован Јосифовски е роден на 10 април 1948 година во Тетово, Република Македонија и по националност...
Повеќе

д-р Осман Кадриу

Судија
I. ОБРАЗОВАНИЕ Професор д-р Осман Кадриу е роден во село Аранѓел, Кичево. По завршувањето на основното образование во...
Повеќе

д-р Дарко Костадиновски

Судија
Кратка биографија Д-р Дарко Костадиновски е роден на 27.11.1974 година во Скопје. По националност е Македонец. Дипломира на...
Повеќе

Вангелина Маркудова

Судија
Кратка биографија Вангелина Маркудова е родена во 1956 година во Гевгелија. По националност е Македонка. Дипломирала на Правниот...
Повеќе

Сали Мурати

Судија
Кратка биографија Сали Мурати е роден на 11 октомври 1966 во с.Врапчиште, Гостивар. По националност е припадник на...
Повеќе

Владимир Стојаноски

Судија
Кратка биографија Роден на 16.06.1962 година во Битола. Основно и средно образование завршил во Скопје. Дипломирал на правниот...
Повеќе