Соопштение

Соопштение

Ја известуваме јавноста, дека на работниот состанок што се одржа денес (26.05.2021 година), за претседател на Уставниот суд на Република Северна Македонија е избрана судијата Добрила Кацарска.

Мандатот на новоизбраниот претседател на Уставниот суд, ќе започне од 2 јуни 2021 година.