Меѓународни Активности

Учество на Делегација на Уставниот суд на Република Македонија на тркалезна маса во Република Црна Гора

Делегација на Уставниот суд на Република Македонија во состав од судиите Бранко Наумоски и д-р Бајрам Положани, во периодот од 14 до 17 февруари 2007 година ќе престојува во Република Црна Гора, по повод тркалезна маса на тема „Положбата и улогата на Уставниот суд во идниот Устав на Република Црна Гора“ во организација на Уставниот суд на Црна Гора и Мисијата на ОБСЕ во Црна Гора, што ќе се одржи во Подгорица.

На овој настан покрај нашата делегација ќе земат учество еминентни гости од регионот, експерти и судии на уставните судови.

Leave a Reply