XIV Конгрес на Конференцијата на европските уставни судови

Учество на Конгрес во Вилнус-Литванија

Делегација на Уставниот суд на Република Македонија предводена од Претседателот на Судот д-р Трендафил Ивановски ќе присуствува на XIV Конгрес на Конференцијата на европските уставни судови што ќе се одржи од 2 -7 јуни 2008 година во Вилнус-Литванија. Тема на Конгресот ќе биде „Проблемите на законодавниот пропуст во уставно-судската практика“.

Leave a Reply