Месец

мај 2022

Соопштение по одржаниот работен состанок на претседателката на Судот Добрила Кацарска со претседателот на државата Стево Пендаровски, претседателот на Владата Димитар Ковачевски и претседателот на Собранието Талат Џафери

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска денеска во Судот одржа работен состанок со претседателот на државата Стево Пендаровски, претседателот на Собранието Талат...
Повеќе

У.бр.30/2022

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на член 110 од Уставот на Република Северна Македонија, член 28 алинеја 1 и...
Повеќе

У.бр.44/2022

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на членот 110 од Уставот на Република Северна Македонија, член 28 алинеја 2 и...
Повеќе

Претседателката на Судот Добрила Кацарска учествуваше на онлајн состанок на Конференцијата на европски уставни судови

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска денеска учествуваше на онлајн состанок на Конференцијата на европски уставни судови во која членува и Уставниот...
Повеќе

Преглед на иницијативи за оценување на уставноста и законитоста предложени за XVII-та седница на Уставниот суд на Република Северна Македонија закажана за 26.05.2022 година (четврток), со почеток во 09,30 часот

I. РАЗГЛЕДУВАЊЕ НА ИНИЦИЈАТИВИ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА УСТАВНОСТА И ЗАКОНИТОСТА НА: 1. Реферат У.бр.24/2022 Оспорен: Законот за медијација („Службен весник на Република...
Повеќе

У.бр.29/2022

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на член 110 од Уставот на Република Северна Македонија, член 28 алинеја 1 и...
Повеќе