Месец

ноември 2020

У.бр.250/2020

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на членот 110 од Уставот на Република Северна Македонија, член 28 алинеја 3 и...
Повеќе

У.бр.206/2020

Уставниот суд на Република Северна Македонија, врз основа на членот 110 од Уставот на Република Северна Македонија и член 28 алинеи 2...
Повеќе

Соопштение

Во врска со реакциите во јавноста по однос на дополнувањето на Деловникот на Уставниот суд, Судот го дава следното соопштение: – последното...
Повеќе

Соопштение

Во врска со денешните објави од повеќе медиуми по однос на последното дополнување на Деловникот на Уставниот суд, ја известуваме јавноста дека...
Повеќе

Соопштение

Закажаната XXX-та седница на Уставниот суд од 06 ноември 2020 година ќе се одржи на 18 ноември 2020 година (Среда) со почеток...
Повеќе