Категорија

Меѓународни активности

Учество на Подготвителниот состанок за XVI Конгрес на Европската конференција на уставните судови одржан во Виена, Австрија

Делегација на Уставниот суд на Република Македонија предводена од претседателот на Уставниот суд на Република Македонија Бранко Наумоски на 10 септември 2011...
Повеќе

Делегација на Уставниот суд на Руската Федерација ќе престојува во официјална посета на Уставниот суд на Република Македонија.

Од 19 до 22 април 2012 година, делегација на Уставниот суд на Руската Федерација составена од претседателот на Судот проф.д-р Валериј Зоркин,...
Повеќе