Категорија

Меѓународни активности

Претседателката на Судот Добрила Кацарска учествуваше на онлајн состанок на Конференцијата на европски уставни судови

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска денеска учествуваше на онлајн состанок на Конференцијата на европски уставни судови во која членува и Уставниот...
Повеќе

Соопштение по повод работната средба на Уставниот суд на Република Северна Македонија со Уставниот суд на Република Косово

Денес, претседателот и судиите на Уставниот суд на Република Северна Македонија остварија работна средба со Делегацијата на Уставниот суд на Република Косово....
Повеќе

Работна средба на претседателот на Судот, Добрила Кацарска и судиите на Уставниот суд на Република Северна Македонија со делегација на Уставниот суд на Република Косово

Денес, претседателот на Уставниот суд, г-ѓа Добрила Кацарска и судиите на Уставниот суд на Република Северна Македонија, ќе остварат работна средба со...
Повеќе

Соопштение по повод средбата на Претседателката на Уставниот суд, Добрила Кацарска, со Амбасадорот на Француската Република во Република Северна Македонија, Н.Е. Сирил Баумгартнер

Претседателката на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Добрила Кацарска, денес оствари средба со Н.Е. амбасадорот на Француската Република во Република Северна...
Повеќе

Учество на претседателот на Судот, Сали Мурати на видео конференциски состанок организиран од Конгресот на локалните и регионалните власти при Советот на Европа

На покана од Претседателот на Конгресот на локалните и регионалните власти на Советот на Европа, г.Лендер Вербек, претседателот на Уставниот суд, г....
Повеќе

Учество на претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, г. Сали Мурати на XVIII-от Конгрес на Конференцијата на европски уставни судови (24 и 25 февруари 2021 година)

Во рамките на чешкото претседателство со Конференцијата на европските уставни судови, на 24-25 февруари ќе се одржи XVIII-от Конгрес на тема: „Човекови...
Повеќе

Соопштение по повод остварената средба на делегацијата на Уставниот суд на Република Северна Македонија со претседателот на Република Турција, г. Реџеп Таип Ердоган

Во рамки на официјалната посета на Република Турција, по остварените посети на високи и значајни институции од областа на правосудството, делегацијата предводена...
Повеќе