Категорија

Соопштенија

Соопштение

По повод информациите објавени од одредени медиуми, Уставниот суд на Република Северна Македонија, ја информира јавноста дека во Судот до денес нема...
Повеќе

Соопштение

По одржувањето на продолжението на Десеттата седница, судиите на Уставниот суд, одржаа работен состанок на кој ја утврдија динамиката на разгледување и...
Повеќе

Соопштение

Уставниот суд на Република Северна Македонија денес на продолжението на Десеттата седница, со мнозинство гласови одлучи да не поведе постапка за оценување...
Повеќе

Соопштение

Ве известуваме дека Десеттата седница на Уставниот суд продолжува оваа среда (15 април 2020 година) со почеток во 08.30 часот.

Соопштение

Уставниот суд на Република Северна Македонија, денес одржа седница на која единствена точка на дневниот ред беше разгледувањето на иницијативата за оценување...
Повеќе

Соопштение

Се известуваат граѓаните дека за периодот од 18.03.2020 година до завршувањето на вонредната состојба, нема да се применуваат роковите утврдени во член...
Повеќе

Соопштение

Ве известуваме дека закажаната IX седница на Уставниот суд за 18 март 2020 година со почеток во 09.30 часот СЕ ОДЛОЖУВА. Одложувањето...
Повеќе

Соопштение

Ве известуваме дека поднесоците до Уставниот суд кои се доставуваат лично, може да се поднесуваат од 09,00 – 13,00 часот до завршување...
Повеќе

Соопштение по повод средбата на претседателот на Уставниот суд, Сали Мурати со Амбасадорот на Украина во Република Северна Македонија, Н.Е. д-р Наталија Задорожњук

На средбата остварена денес помеѓу претседателот на Уставниот суд на Република Северна Македонија, Сали Мурати и амбасадорот на Украина во Република Северна...
Повеќе