Категорија

Соопштенија

Известување

Ве известуваме дека закажаната 27-ма седница на Уставниот суд закажана за 30 ноември 2016 година (среда) се одложува за 01 декември 2016 година...
Повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС за избор на кандидати на Република Македонија за судија во Европскиот суд за човекови права; Обрасци за биографија

ЈАВЕН ОГЛАС за избор на кандидати на Република Македонија за судија во Европскиот суд за човекови права; Обрасци за биографија Врз основа...
Повеќе

Годишна прес-конференција, посветена на работата на Уставниот суд на Република Македонија во текот на 2014 година.

Годишна прес-конференција, посветена на работата на Уставниот суд на Република Македонија во текот на 2014 година. До СРЕДСТВАТА ЗА ЈАВНО ИНФОРМИРАЊЕ С...
Повеќе

Меѓународна Конференција по повод 50 години од основањето и функционирањето на Уставниот суд на Република Македонија

По повод 50-годишнината на уставното судство во Република Македонија, Уставниот суд на Република Македонија на 19 септември 2014 година организира Меѓународна Конференција...
Повеќе